El festival Canòlich Music es consolida i amplia el radi d’influència

El certamen de música cristiana espera uns 1.500 assistents, provinents d’Andorra, Catalunya, Madrid, València i França. Els concerts seran aquest dissabte, dia 26, a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria

El Canòlich Music, el festival de música cristiana que organitza el Bisbat d’Urgell, ha anunciat que enguany s’ha ampliat el radi influència. Així, els impulsors esperen enguany arribar als 1.500 assistents, mitjançant autobusos amb joves provinents de Barcelona, Madrid, València i França, a banda de diversos punts de la diòcesi d’Urgell. Els concerts se celebraran aquest dissabte, dia 26, a la plaça de la Germandat, al centre de Sant Julià de Lòria.

A banda dels concerts de grups especialitzats en pop-rock cristià, hi haurà l’assistència de l’Arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, que farà salutació als participants. La celebració eucarística serà retransmesa en directe pel canal de YouTube del Bisbat d’Urgell, per la televisió local per cable Laurèdia TV, per Andorra Televisió i per Ràdio Estel. L’envelat d’enguany, de 1.500 m2, és més gran que el que s’havia utilitzat els anys anteriors a la Plaça Germandat i s’habilitarà per acollir músics i participants. L’organització l’encapçala el delegat d’Ensenyament, Mn. Pepe Chisvert i el delegat de Joventut, Lluis Plana.

Uns 80 joves dels tres sistemes educatius d’Andorra s’encarregaran d’acollir els joves que visiten el Principat. Es faran 9 tallers diferents durant la tarda, com ara composició de cançons, percussió corporal, animació, danses i música electrònica, i s’ha convocat un flashmob a 2/4 de 4 a la plaça Germandat, que serà coordinada pel cap de cartell del festival, el sacerdot i compositor Toño Casado.

Programa de concerts

Els concerts ja començaran divendres a la nit amb un grup andorrà: ONE, sorgit precisament de la participació dels seus components en el concurs Dóna’t a Conèixer en l’edició de l’any anterior del festival. A través de les seves composicions volen transmetre els valors i l’amor que comparteixen a partir de la pròpia vivència de la fe. Divendres també actuarà Andy Hunter, que ja va ser al cartell del 2015 i que ara torna per oferir el seu nou projecte, Presence, on presenta més d’una desena de temes composts al voltant de les seves reflexions sobre l’ésser humà i Déu, en els quals predomina una música intimista. El DJ i compositor anglès serà també l’encarregat de conduir la pregària de la nit de divendres.

El programa del festival continuarà dissabte a les deu del matí amb una pregària conduïda per Kairoi, un dels conjunts més veterans en l’àmbit de la música cristiana, amb 24 àlbums publicats des del 1979. I, tot seguit, cap a les onze del matí, hi haurà una nova convocatòria del concurs Dóna’t a Conèixer, un escenari obert a nous grups i intèrprets.

A les quatre de la tarda començarà una altra proposta del festival, la Crist Xperience, que proposa als participants un seguit de tallers al voltant de la música, i que culminarà a les set de la tarda amb una celebració eucarística animada per Toño Casado, que entén la música com un principi evangelitzador entre els joves. A les deu de la nit, després d’una botifarrada, el festival es clourà amb el concert de fi de festa, en el qual es podrà escoltar novament la cançó guanyadora al Dóna’t a Conèixer, i on compartiran escenari Kairoi i SAL150, un grup de música rock procedent de Tarragona, amb arrels celtes i influències folk.

 

Notícia de www.radioseu.cat